Jest to główna różnica między przeżuwaczy i innych zwierząt, ponieważ wytwarzają swoje własne białka. Białko to suplement wymogiem wszystkich innych zwierząt.
Uzębienie:
W większości przeżuwaczy (bydło, owce, kozy) jest brak górnych siekaczy - zastąpiona twardą "Dental pad" dobrze uformowane jeszcze niższe siekacze.szkoła jazdy gdynia Dobrze rozwinięta trzonowych i przedtrzonowych do szlifowania ruch jest "boczne". Bezzębnych luka między siekaczami i przedtrzonowych pozwala języka manipulowania żywności. Żucia ruchy działa jako bodziec, prowadzi do zwiększenia wydzielania śliny, w szczególności po stronie, na której odbywa się do żucia. Bydła do 200 litrów może być wytwarzany w ciągu 24 godzin. Ślina jest bogaty w kwaśny węglan, który służy do neutralizowania kwasów tłuszczowych wytworzonych przez fermentację.
różnicami:
przeżuwacze
Specjalistyczny język i wargi do chwytania i rozrywania.
Dobrze rozwinięta trzonowych i przedtrzonowych do szlifowania, ruch jest "poprzeczny".
W większości przeżuwaczy górne zęby zastąpione przez "Dental pad".
Szczelina między zębów przedtrzonowych i trzonowych pozwala język manipulować żywności w niewielkich ilościach przed połknięciem.
Usta są brane do żywności.
Kompleksowy system trawienny (Cztery Żołądki).
Zwracanie CUD do żucia w stanie spoczynku, jeden zestaw zębów dla życia, zęby nosić płaskie, z wiekiem.
zapotrzebowanie na białko dostarczane przez bakterie żwacza.
Roślinożerne - bez mięsa.
ludzie:
Górne i dolne zęby ruch jest "Vertical" siekacze oraz psów działanie ścierające produkty, używane do cięcia żywności, przedtrzonowców i trzonowców do mielenia i kruszenia.
Dwa zestawy zębów - utrata przez próchnicę i niewłaściwe odżywianie - zastąpione protez (sztuczne zęby).

Żywność jest brane do ust.
Układu pokarmowego (jeden żołądek).
Białko jest dietę i jest dostarczana przez wlot różnych produktach spożywczych.
Wymioty częściej u zwierząt mięsożernych i wszystkożernych. Gwałtowne wyrzucenie zawartości żołądka z jamy ustnej.
Różnorodność produktów spożywczych, aby uzyskać różne inne składniki odżywcze.
Zły stan zdrowia, zmiany pogodowe, rozdrażnienie i stres mogą mieć wpływ na procesy trawienne.
Wszystkożerne - mięso i rośliny.
PODOBIEŃSTWA:
Żywności, wody i tlenu do podtrzymania życia, wymagamy podobnych składników odżywczych i wytwarzają produkty przemiany materii.
Artykuł dzięki: montaż wentylacji warszawa